Å være korpsforeldre

Vi kan bekrefte at Musbilde-styret askimikkorps ikke tar mer tid enn andre aktiviteter :)!

Å la barn beherske et instrument og lære seg å lese noter, er noe de kan ha glede av hele livet.

Nyere forskning viser at barn som lærer noter og spiller instrument, gjør det bedre i matematikk, naturfag og språk.

Et korps er kostbart å drive på grunn av instrumenter og gode faglige instruktører. Noe dugnadsinnsats som parkeringsvakt før jul og loppemarked og 17.mai til våren. Vi har det utrolig moro, og korpsforeldre er noe helt spesielt. Her er styret i aksjon med ny nettside og diskusjoner for neste korpsår.

Dette er hva som forventes i løpet av et spilleår.

• Rullerende «Vaffelvakt», se oppdatert vaktliste

– Barna får pausemat og saft i samspilltime. Det er alltid et høydepunkt, etter en time samspill hjelper det å få blodsukker og humøret opp for neste runde. Alt fra vaffler, pizza, oppskåret frukt eller suppe . Vi har oppskrifter og ideer, bare spør oss.

• 17.Mai

Her er det salg fra boder i Folkemuseet, hver familie bidrar med en langpanne med kake, boller eller lignende. Så er det en halvtime salg i boden, alltid hyggelig fordi stemmnigen er god og humøret på besøkende på topp. Se aktuell vaktliste når nytt semester starter.

• Loppemarked

Vi har loppemarked en gang i året, på vårparten. Dette er en fellesaktivitet med menigheten og speiderne, så her er det mange som bidrar. Korpset bidrar med sortering av lopper i forkant og salgsvakt under selve loppemarkedet.

• Spilleseminarer

Vi drar på en helgeseminar til Strømstad , vanligvis i november . Her kan det være behov for to eller tre foreldre i tillegg til oss fra styret. En fin anledning å bli kjent med barna og miljøet, det er bare å melde seg for foreldre som har anledning.

I forberedelse til vår hovedsesong har vi også en treningshelg vanligvis tidlig i mars

Ett svar til Å være korpsforeldre

1. aase@grappa.no sier:

Har bøker og cd’ er som jeg vil levere til Bygdøy skoles loppemarked. Det må skje i morgen 10 april. Min mob 91624062,Aase. Ta kontakt om det er av interesse.